jos Als eerste zoon van Daan ten Voorde en Manna de Groot, geboren te Zwolle op 11 oktober 1947.

Mijn wieg stond op het Eiland midden in de binnenstad.
Nadat mijn broer Bert 21 april 1949 was geboren, verhuisden wij, omwille van zijn gezondheid, naar een nieuwbouw wijk van die tijd de "Pierik". Het was daar als kind fijn wonen. In december 1957 verhuizen we naar de Koekoekstraat 1 in een nieuwbouwhuis, in de arbeiderswijk "de Kamperpoort". Een moeilijke overgang van de ene naar de andere school, maar in mijn herinnnering een heerlijke jeugd. Ik groeide, zoals al mijn leeftijdgenoten, op in de welvaart van die tijd. Het Rodetorenplein, de oude Kamperpoorterbrug en de Peperbus waren toen voor mij het dagelijks uitzicht.

In de zomer van 1965 leerde ik tijdens een stage/vakantie baantje bij V&D Annie Eilert kennen. We gingen ongewild een moeilijke tijd tegemoed door weerstand vanuit haar familie. Toch groeiden we steeds verder naar elkaar toe en 6 december 1971 trouwden we in Dalfsen, voor de burgelijke stand en 17 februari 1972 bezegelden we dit voor de rk kerk.
We gingen wonen in een luxe maisonette aan de Obrechtstraat in de wijk Holtenbroek. De huur was zo hoog dat we na ruim een jaar besloten naar een koopwoning uit te kijken. Die vonden we al spoedig en februari 1973 gingen we naar ons huisje aan de Assendorperstraat 89. Een prachtige tijd brak aan. Hier worden onze dochter Heidi en zoon Freddie geboren. In december 1980 nemen we een buurt-super over en verhuizen naar de Molenweg. In mei 1986 stoppen we met de winkel en verhuizen naar de Scheppinckmate 79 in de wijk Gerenbroek van zwolle-zuid. Opnieuw besluiten we omwille van de hoge huur, te kopen en verhuizen we naar nr. 36 op een leuk stukje woonerf. hier was het voor kinderen ook de onze en kleindochter Elisa, fijn spelen. Eind 2020 krijg ik gezondheidsklachten. Vooral wat betreft conditie. We besloten uit te kijken naar een appartement. Die vinden we en vanaf 24 september wonen we op de Ferdinand Bolstraat 98.

ik ben tegen discriminatie ik ook dus  tegen geweld! hoezo rood? ikgeefbloed