apekop Rodetorenbrug en Hofvliet Langenholte SkyLineZwolle Maatgravenweg Isala Suikerberg B&Wtocht Zandhovebos Blauwvingertocht Blauwvingertocht Grotemarkt Peperbus en zwartewater banner_s_rodetorenplein.jpg

De bekenste wereld burger uit Zwolle

Herman Brood

Zijn muziek, schilderiijen en leefwijze, er is veel over gezegd en geschreven.
Belangrijkste media voor mij zijn Wikipedea en natuurlijk YouTube. Een, voor de commercie, eigen website muzieken voor de schilderijen daarnaast nog een facebook pagina. De Volkskrant schreef iets over Herman z'n wandel/fietsroute.

plaatje van standbeeld Thorbecke

Johan Rudolph Thorbecke

Thorbecke was een Nederlands staatsman van liberale signatuur.
Hij wordt als de grondlegger van het parlementarisme in Nederland beschouwd.
Zijn geboortehuis staat aan de Thorbeckegracht.

Joan Derk van der Capellen tot den Pol

plaatje van borstbeeld vdr CapellenVan der Capellen tot den Pol was een populist, een patriot, een ijdeltuit en een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting; het was één van de meest rebelse politici van zijn tijd, de Pim Fortuyn van de 18e eeuw.

Tooske

- Antonia Grietje (Tooske) Ragas-Breugem (1974) werd vooral bekend door het presenteren van de talentenshow Idols. - Ze werkte voor onder andere SBS 6, RTL 4, AVRO en muziekzender TMF.foto Tooske - Als actrice speelde ze in de musical 3 Musketiers; haar tegenspeler was Bastiaan Ragas, met wie ze nu getrouwd is. - Tooske is moeder van drie dochters, en stiefmoeder van een zoon. - Ze studeerde Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Anniko van Santen

foto AnikaOp 19 april 1971 werd Anniko van Santen in Zwolle geboren. Zij is een Nederlands televisiepresentatrice. Momenteel het programma Opsporing Verzocht. Ook won zij de televisiequiz De slimste.